Veelgestelde vragen
Onderstaand tref je een antwoord aan op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact op met ons via het contactformulier of bel: 075 616 42 22. Wij helpen je graag!
-
-
Wat zijn de openingstijden van Ztyl ?
Wij zijn geopend en telefonisch bereikbaar van:
Maandag t/m donderdag: 07.00 – 16.30
Vrijdag: 07.00- 16.00
Na sluitingstijd of in het weekend kan je ons natuurlijk een vraag stellen per email via:
-
Zijn de producten van Ztyl altijd op voorraad?
Ons gehele grenen assortiment is direct leverbaar uit voorraad. Je kunt al onze producten dus snel op de juiste plek hebben. Liever de lijst of het wanddeel in een andere houtsoort? Dan is de levertijd niet langer dan 5-10 werkdagen.
-
Wat is Ztyl?
Ztyl bestaat uit een groot assortiment sierlijsten, architraven, plafondlijsten, wandlijsten, luxe plinten, deur -en raamlijsten en gevellijsten. En sinds 2023 uniek houten wandbekleding. Uitermate geschikt als toepassing in renovatie of luxe nieuwbouw. Een bijzondere collectie die zich continue vernieuwt.
-
Uit welke houtsoort bestaat het assortiment van Ztyl?
Het basis assortiment van Ztyl bestaat uit gevingerlast gelamineerd duurzaam grenen hout met een D4 verlijming. Het voordeel hiervan is dat het hout noestvrij is, nagenoeg niet werkt en dus heel recht blijft. Ook bij contact met omgevingsvocht. Door de buitenverlijming en het type verf zijn de lijsten ook buiten te gebruiken.
Voor buitengebruik is het natuurlijk nog beter om voor een hardhoutsoort te kiezen. Wij kunnen ook alle getoonde lijsten in hardhout maken.
-
Kunnen de grenen lijsten van Ztyl buiten worden gebruikt?
Ja en Nee
Nee > Voor buiten adviseren wij eerder hardhoutsoorten als Meranti, Mahonie of Western Red Cedar. Alle modellen in het assortiment kunnen wij ook in deze houtsoorten maken.
Ja > Steeds vaker wordt grenen ook buiten toegepast. De verlijming in het hout en de verf zijn geschikt voor buiten.
-
Hoe duurzaam is Ztyl?
Alle lijsten in ons assortiment zijn FSC gecertificeerd. FSC hout is het meest circulaire bouwmateriaal wat er bestaat en draagt bij aan de reductie van CO2 uitstoot. Hout is namelijk van zichzelf een circulair product en onderdeel van de zogenaamde biologische kringloop. Dit in tegenstelling tot bouwmaterialen als beton, kunststof en staal, welke gemaakt zijn uit primaire grondstoffen. Kijk op FSC® voor meer informatie of vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten FSC® C016391.
-
Waar is Ztyl te koop?
Ztyl wordt verkocht via de erkende hout- en bouwmaterialen handel. Bekijk welk verkooppunt er bij jou in de buurt zit.
Doe je graag zaken met jouw eigen houthandel en zie je deze niet terug via onze verkooppunten? Wij zijn flexibel in leveringen. Laat jouw verkooppunt contact met ons opnemen. Geen verkooppunt bij jou in de buurt? Kijk hier voor de mogelijkheden.
-
Kan ik ook 1 lijst kopen?
Jazeker, al onze lijsten zijn vanaf 1 stuks te bestellen.
-
Welke verf wordt er gebruikt?
Wij gebruiken watergedragen, universeel overschilderbare verf. Dit betekent beter voor het milieu dan traditionele verven en een zeer goede hechting. Beter voor Mens, Hout en Milieu.
-
Is de grondverf geschikt voort buiten?
Ja, de grondverf die wij gebruiken is speciaal met onze verfleverancier ontwikkeld zodat je de lijsten ook buiten kunt gebruiken. Wel moeten de lijsten droog en stofvrij worden opgeslagen en binnen 3 maanden worden afgeschilderd. De grondlaag die wij aanbrengen is 80mu; wij adviseren om buiten af te schilderen tot minimaal 160 mu. Vraag advies bij de Vakschilder voor het definitief afschilderen van het hout.
-
Wat als ik het hout nog tijdelijk moet opslaan?
Sla het hout op in een droge en stofvrije ruimte op. Zet het op een vlakke en verharde ondergrond, tenminste 15 cm vrij van de grond. Niet blootstellen aan (direct) zonlicht. Zorg voor voldoende ventilatie rondom het hout (ook als deze onder een zeil worden opgeslagen), zet ventilatie openingen in de nabijheid van het hout open en plaats het hout niet onder waterafvoerpunten.
-
Hoe bevestig ik deurlijsten of plinten van Ztyl?
De lijsten zijn eenvoudig te monteren. Bekijk de korte handleiding voor Plinten of Deurlijsten om je op weg te helpen. Of vraag jouw vakman, interieurbouwer of aannemer om het juiste advies
-
Wat is een neut?
Een Neut is het verdikte blokje onderaan de architraaf oftewel sierlijst rondom een deur. Het zorgt voor een fraaie aansluiting tussen sierlijst en plint. Ook wel plintneut genoemd. De Neut is altijd iets dikker dan de sierlijst en de plint. En breder dan de sierlijst zelf. De hoogte van de neut wordt bepaald door de hoogte van de plint. Afhankelijk van jouw eigen voorkeur zaag je de neut 1,5 tot 2 cm hoger dan de plint.
-
Welke neut past bij welke lijst?
Bij elke architraaf of deurlijst zie je in de webshop een kopje bijpassende producten. Daar wordt ook de juiste neut geadviseerd.
-
Welke lijsten combineren mooi in een ruimte waarbij ik niet overal evenveel ruimte heb rondom de deuren?
Soms heb je bij een raam of deur wat minder ruimte en wil je wel graag eenzelfde soort uitstraling. In de webshop tref je bij een aantal lijsten verschillende varianten aan die mooi combineren.
Kijk bij onze suggesties om te zien welke lijsten perfect bij elkaar passen.
-
Wat zijn de lengtes van de lijsten van Ztyl?
Al onze lijsten zijn 4.80 meter lang. Zo kun je zelf een indeling maken waardoor je vaak afval voorkomt. De neuten om onder de lijsten te plaatsen kunnen besteld worden in lengtes van 1.20 meter.
-
Waarom zou ik grenen plinten / lijsten kiezen in plaats van MDF?
Ons gevingerlast gelamineerde grenen met een D4 buitenverlijming is zeer vochtbestendig en kan daarom goed in vochtige ruimtes toegepast worden. Het heeft een ECHTE uitstraling en is heel makkelijk overschilderbaar.
Mocht je ooit een beschadiging krijgen aan de lijst of plint dan is dit eenvoudig te herstellen. Kijk bij ons advies om de juiste keuze voor jezelf te maken.
-
Waar wordt Ztyl gemaakt?
Ztyl is een een oernederlands product, bedacht en ontworpen door Zwart Houtbewerking.
De schaverij en verfspuiterij bevinden zich in Nederland. Echt Hollands vakwerk.
-
Waar komt het hout vandaan?
Wij kopen ons hout in bij betrouwbare leveranciers waar wij al langere tijd mee samenwerken. Deze leveranciers beheren bossen volgens de geldende boswetgeving en volgens de richtlijnen van duurzaam bosbeheer. Het grootste deel van ons hout komt uit Scandinavie en Baltische staten. Wij kopen uiteraard geen hout uit Rusland.
-
Wat zijn GG delen?
GG-delen staan voor geschaafd en geploegd (gg). Over geschaafd en geploegd praten we als houten planken zijn voorzien van een messing en groef. De gg-delen zijn de holle en bolle kant die in elkaar schuiven. Bekijk onze GG delen.